Menu Sluiten

Oplossingen 3d Laser Scannen

Sinds 2002 heeft GlobeZenit een ruime expertise opgebouwd in 3D laser scanning en dit zowel voor civiele als industriële toepassingen.

01586110158611

More info

tags: Scanning – Leveranciers Scanning – Bedrijven Scanning – Overzicht Scanning – Advies Scanning – 

Wenst u meer info over oplossingen 3d laser scannen kijk dan vlug op https://www.globezenit.be | Oplossingen 3d Laser Scannen

Inspecties | Landmeten | Modellering | Ict | Landmeetkunde | 

Scanning Oplossingen 3d Laser Scannen

De toepassingen van 3D laser scannen heeft de afgelopen jaren enorm toegenomen. Deze technologie is goedkoop, nauwkeurig en betrouwbaar, waardoor het een essentieel onderdeel is geworden van veel productie-omgevingen. Door de opkomst van 3D laser scanners is er een sterk vraag naar oplossingen voor hun implementatie. In dit artikel zullen we ingaan op wat 3D laser scannen is, welke verschillende toepassingen er zijn en wat de voordelen zijn van 3D laser scanner-technologie.

Wat is 3D laser Scannen?

3D laser scannen is een technologie die wordt gebruikt om precieze en nauwkeurige 3D-afbeeldingen van objecten te maken. Het is een onschadelijke manier om metingen uit te voeren, en het is betrouwbaar, enkele ogenblikken durend. 3D laser scanners maken gebruik van laserstraal om het oppervlak van voorwerpen te verkennen en om een digitale reconstructie te maken die wordt gebruikt om 3D-modellen te genereren.

Verschillende Toepassingen

3D laser scannen heeft een breed scala aan toepassingen. Sommige van de meest voorkomende gebruiksgevallen zijn inspecties, reverse engineering, kwaliteitscontrole, archeologische verkenning, computergestuurd ontwerpen (CAD) en medische beeldvorming.

Inspecties

Inspecties met 3D laser scannen kunnen in een korte tijd worden uitgevoerd en geven snel een nauwkeurig resultaat. De technologie wordt vaak gebruikt om defecten bij objecten te detecteren, zoals bij auto´s, gebouwen en processen.

Reverse Engineering

Reverse engineering maakt gebruik van 3D laser scanning-technologie om objecten digitaal te reproduceren. Dit wordt vaak gebruikt om te concurreren met bestaande producten of om onderdelen van objecten te reproduceren.

Kwaliteitscontrole

3D scans kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van objecten te controleren, met betrekking tot hun maatvoering, fit en functie. Dit levert meer geloofwaardigheidsbevorderende informatie op dan andere methoden, zoals handmatige metingen.

Archeologische verkenning

3D laserscans kunnen worden gebruikt om archeologisch materiaal te documenteren, waaronder fossielen, structuren en andere objecten.

Computergestuurd ontwerpen (CAD)

3D scans kunnen worden gebruikt om 3D-modellen te bouwen die nodig zijn voor computergestuurd ontwerpen. CAD-software gebruikt deze modellen om producten te ontwerpen die accuraat en consistent zijn.

Medische beeldvorming

Het scannen van 3D met behulp van lasers is een veelgebruikte techniek in de medische sector, waaruit metingen van anatomische structuren worden verkregen.

Voordelen Van 3D Laserscannen

3D laser scannen biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele technieken die voor metingen worden gebruikt. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Kosteneffectief – 3D laser scanning is een relatief goedkope technologie.

  • Nauwkeurig – 3D laser scans zijn behoorlijk nauwkeurig en kunnen worden gebruikt voor precieze metingen.

  • Geen contact – 3D laser scannen is contactloos, waardoor het niet invasief is en geen schade aan het te scannen object zal veroorzaken.

  • Snelle metingen – 3D laser scanners kunnen miljoenen punten per seconde aan metingen genereren.

  • Robuust – de technologie is duurzaam en betrouwbaar, waardoor het over lange perioden consistente resultaten kan leveren.

  • Veelzijdig – 3D scanners zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder archeologische verkenning, productontwerp, inspectie en meer.

Kort Samengevat

3D laser scannen is een technologie die wordt gebruikt om nauwkeurige 3D-afbeeldingen van objecten te maken. Er zijn verschillende toepassingen, waaronder inspecties, reverse engineering, kwaliteitscontrole, archeologische verkenning, computergestuurd ontwerpen en medische beeldvorming. Er zijn ook veel voordelen, waaronder een lage prijs, nauwkeurigheid, contactloosheid, snelheid, robuustheid en veelzijdigheid. 3D laser scannen is een essentieel onderdeel geworden van veel productie-omgevingen.

Als u op zoek bent naar een partner die u kan helpen bij het implementeren van oplossingen voor 3D laser scanning, bezoek dan vandaag nog GlobeZenit voor meer informatie.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Oplossingen 3d laser scannen

!–StopPubText–>.